De oplossing ligt voor uw voeten

Goed uit de voeten kunnen met podotherapie in Heerlen

Een fanatieke hardloper heeft meer nodig dan een goed uithoudingsvermogen. De conditie van zijn schoenen draagt bij aan zijn lichamelijke gesteldheid. Met het juiste schoeisel voorkomt hij extreme schokbelasting en daarmee vervelende blessures.
Uiteraard hebben niet alleen sporters hier baat bij. Onze podotherapeut vervaardigen voor iedereen met (voet)klachten speciale steunzolen die volledig op uw voeten worden aangemeten. Soms zijn corrigerende zolen echter niet voldoende. 

(Sport)podotherapie

Voetklachten zijn niet het enige waar (sport)podotherapie zich op richt. Uw klachten kunnen ook vanuit uw onderbeen, knie, heup of (onder)rug komen. De stand van uw bekken en de symmetrie in de spierkracht zijn enkele voorbeelden die een rol kunnen spelen bij blessures. Daarom onderzoeken we u vanaf de voet tot en met de onderrug. 

Zo krijgen we een duidelijk beeld van uw klachten en kunnen we hier een toegespitst behandelplan voor opstellen. Blijkt de kern van uw klachten toch hogerop te zitten, dan combineren we podotherapie met de ESB-techniek of we verwijzen u door naar een andere discipline.

Ons doel is om u zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen, zonder blessures.

Voetklachten

Klachten aan de voorvoet komen vaak voor. De oorzaak hiervan ligt meestal in een functioneel of anatomisch probleem van de voet. Om uit te sluiten dat de klachten ergens anders vandaan komen, onderzoeken we vaak ook de heupen, bekken en onderrug. Voor problemen aan de voorvoet is een corrigerende podotherapeutische zool vaak heel effectief. Zijn de klachten erg hevig, dan kunnen we viltbandage toepassen totdat uw zolen klaar zijn.

Gelukkig hoeft u bij ons nooit heel lang op uw corrigerende zolen te wachten. Deze zijn – uitgezonderd van vakantieperiodes - uiterlijk op de donderdag in de week na het eerste onderzoek klaar.

 

Knie-, heup- en rugklachten

Een verkeerde stand van de voeten heeft direct gevolgen op de stand en belasting van uw hele lichaam. Andersom is dit ook het geval: een verkeerde lichaamshouding kan uw voeten en gewrichten onnodig belasten. Het is daarom soms lastig te bepalen wat de oorzaak en het gevolg is.

Als dit bij u het geval is, biedt de combinatie van podotherapie en een ESB-behandeling een mogelijke oplossing. Door uw lichaam in balans te zetten, beoordelen we wat bij uw optimale lichaamshouding de stand van uw voeten is.
Op deze manier kunnen we een goede inschatting maken of we de stand van uw voeten nog moeten corrigeren.